ME? NO-PAUZE INZICHT GEEFT UITZICHT

De hormonen- en hersenwetenschap is nog vrij nieuw!

Om maar meteen met de deur in huis te vallen...ik werk al 40 jaar met  midlife-vrouwen rond stress-management, doelen, coaching, zelfzorg, afslanken, beter in je vel voelen, energie maximaliseren én de beste vorm ontwikkelen om je dromen waar te maken. Helaas valt het tijdens deze coach-processen steeds op hoe weinig vrouwen weten wat er met hun vrouwenlichaam en -brein gebeurt. 

Er is ontzettend veel onwetendheid bij vrouwen over de veranderingen in het vrouwenlichaam tussen de 40 en 60 jaar. Al deze veranderingen zijn onder één term onder te brengen, de "PRE-MENOPAUZALE FASE", maar dit woord is een groter taboe dan het vuilste scheldwoord. 

Ik geef toe het is een tongbreker dus we hernoemen het naar midlife fase. Het is belangrijk te weten dat deze fase wordt uitgespreid over een 20 jaar. Waarbij er evenveel belevingen zijn van deze fase dan dat er vrouwen zijn. Goed nieuws... je kan er  evengoed door dansen zonder één enkele klacht wat heerlijk is maar ook frustrerend voor zij die wel onbestemde klachten hebben maar geen gehoor!  

Feit is ook als ik voorzichtig wil aanbrengen  bij vrouwen dat de variërende klachten en gevoelens te maken hebben met de pre-menopauzale fase, dan wordt dit vaak aanzien als een persoonlijke belediging met als eerste verdedigingszin: "ik heb mijn maandstonden nog". Uiteraard heb je nog je maandstonden, de meeste klachten verschijnen tussen 45 en 55 jaar. 

Het hebben van je maandstonden zegt dus niets over je hormonale afbouw die wel degelijk start bij elke vrouw (en ook man) vanaf 30 jaar (!!!). Het woord "pre-menopauze" is zelfs meestal niet gekend en het woord "menopauze" staat in onze cultuur symbool voor oud zijn, aftakeling, seksueel onaantrekkelijk zijn, je beste tijd hebben gehad en ga zo maar door. 

 

Door deze verontrustende, grote onwetendheid worden vele vage, wisselende klachten zoals: mentale onrust, onvermogen tot zelfzorg, gebrek aan discipline voor jezelf, moodswings die je onderuit halen tot energiecrisissen in stilte getolereerd door vrouwen. Vrouwen verdragen of dragen het, zonder er hardop over te klagen. Misschien jij ook en voel je in die wirwar van onduidelijke klachten die komen en gaan, dat je energie, je eigenwaarde en zelfrespect dalen!   

Kortom vrouwen voelen van alles op allerlei momenten zonder er de vinger op te kunnen leggen. Dat geeft op zijn minst verwarring, maar helaas ook energiecrisissen, burn-outs en depressies. Die zouden kunnen vermeden worden met de nodige kennis over het lichaam en gepaste zorg voor jezelf. 

 

Feit is: een verwittigde vrouw is er écht twee waard, want door inzicht en kennis kan je je leven veranderen en op élke leeftijd de controle houden over je lichaam, je gedachten en je gevoelens.

 

Ik ben geboren in 1959  en heb dus deze verschillende fasen zelf aan den lijve ondervonden. Ik kan alleen maar dankbaar zijn dat ik door mijn vak "gezonde levensstijl coaching", me elke dag kan bijscholen in zowel de kennis van het lichaam, als die van de hersen- en hormonen wetenschap. Ik kan interessante congressen volgen en de meest geavanceerde wetenschap opslurpen met betrekking tot actief invloed uitoefenen op je biologische leeftijd. Ik weet nu achteraf dat het preventief hebben van die kennis mijn "midlife-medication" was om van  klachten gespaard te blijven. Slaap uitdagingen daargelaten.

Tevens heb ik het voorrecht om vele levens te mogen inkijken dankzij mijn privé-coaching, maar ook via ons Fitness- en Coachcentrum Synergie, een ontmoetingsplaats voor mensen die willen gaan voor de beste levenskwaliteit. Elke vraag waar ik geen antwoord op weet daagt me uit om verder te zoeken, te ploegen en te researchen als ook de vragen vrij te stellen aan dokters en andere experts die deze kennis dagelijks nodig hebben voor hun patiënten.  Door dit alles ben ik ervan overtuigd dat de inzichten die je via deze online-training en mijn bestseller Me? NO PAUZE verkrijgt, je zullen helpen om heel veel onbestemde puzzelstukjes op hun plaats te krijgen. 

Hoe jonger je de kennis hebt hoe meer voordeel en plezier je er van hebt! 

 

De webinars en het boek dienen als leidraad om je eigen lichaam, gedachten en schommelende gevoelens te begrijpen. Het belangrijkste inzicht is dat er een midlife fase is waar je hormonen afbouwen het wordt in de wetenschap bekroond met de term:  PRE-MENOPAUZALE  FASE. 

Deze start reeds vanaf 30 jaar, maar de grote kracht en invloed hiervan zal je meestal rond je 45 jaar beginnen gewaar worden.  Dit is hét moment om voor de toekomst je energie van je hersenen te beschermen en de zorg van je lichaam eindelijk écht ter harte te nemen, mocht je dat nog niet doen. want het vervelende nieuws is je lichaam positief vitaal onderhouden het wordt er niet gemakkelijker op. Met excuses voor deze ongemakkelijke waarheid. We leven ongeveer 2 keer zo lang als onze voorouders tweehonderd jaar geleden. Dus ook onze lichamen zijn het nog niet gewoon van zo lang te leven.

Via deze online  cursus kan ook jij de nieuwste wetenschap gebruiken om élke leef-tijd zo fit en gelukkig mogelijk door te brengen. Dit geeft een boost voor jezelf maar is ook bijzonder prettig voor je ganse familiale- en sociale leven. 

Het super fijne nieuws is dat het slechts enkele aanpassingen vergt om grote resultaten te ervaren op jouw energie, zowel mentaal als fysiek. Uiteraard zijn de webinars en het boek, net zoals al mijn andere boeken en onlinetrainingen, gebaseerd op recent wetenschappelijk onderzoek, maar het is ook doorspekt met de ervaringen die ik als coach heb met mijn coachees om de puzzelstukjes op hun plaats te krijgen. Inspiratie en inzicht geven de moed om het heft in handen te nemen. 

Je eicellen mogen zachtjes uitbollen, maar jij hebt met de nieuwste wetenschappelijke inzichten de keuze. Word je er slachtoffer van of neem je het heft in eigen handen. Bedenk dat wij de eerste generatie vrouwen zijn die uitzicht hebben op een leven van honderd jaar. De tijd van ons leven na de menopauze ( dat is de fase nadat je één jaar geen enkele maandstonden meer hebt gehad)  is even lang als, of langer dan, deze tussen je dertig en vijftig jaar. En kijk eens wat je in de afgelopen twintig jaar allemaal hebt gerealiseerd! 

Het is een fundamenteel verschil of je vertrekt met een klachtenpatroon of met een positief verwachtingspatroon. Uiteraard vertrekt deze cursus van het laatste. De online-training "Me? No-Pauze, een verwittigde vrouw is er twee waard" is een inspiratiebad om tot je honderdste je dromen te kunnen realiseren en je een vocabulaire te geven om er als een gewapende vrouw met je dokter of gynaecoloog te kunnen over spreken. 


WAT KOMT ER AAN BOD? 

Ik ga je zeker niet overstelpen met een ingewikkelde uitleg over de anatomie van het vrouwenlichaam en de biochemie achter je hormonen.  In deze online-cursus bekijken we de PRE-MENOPAUZE EN MENOPAUZE in het geheel van je leven. Ik breng je in contact met de nieuwe ontwikkelingen die ervoor kunnen zorgen dat je langer vitaal kunt blijven. Interesseert dit je niet, stop dan alstublieft nu met lezen, want dat ga ik je irriteren in plaats van je te inspireren. 

Stap voor stap geef ik je de kennis wat er met je lichaam, brein en hormonen gebeurt vanaf je 30 jaar. Het betreft je hersenen, je hormonen en je gedachten. Daarna maken we grote schoonmaak in je gedachten en lanceren we een nieuwe visie die als fundament dient om je volgende leven op te bouwen. 

Verder geef ik je tips en tricks om je eigenwaarde in relatie te brengen met wie je echt wil zijn en geef ik ideeën voor je relatie. Om je nu op weg te zetten naar de juiste keuzes voor je gezondheid, dompel ik je beknopt onder in dé 10 principes van gezonde levensstijl, aangepast aan de  midlife fase én de menopauze. 

Dé 10 principes die al duizenden mensen hebben geholpen naar een vitaler, energieker en slanker leven, leveren je nu nóg meer voordelen op. Als extraatje verklap ik je mijn persoonlijke "little secrets": de hulpmiddeltjes die ik zelf gebruik om op de meest comfortabele manier mijn reis te maken. 

Tot slot geef ik antwoord op de meest gestelde vragen die vrouwen zich in deze levensfase stellen.

Kortom, zoals ik reeds zei: "Een verwittigende vrouw is er twee waard". 


Wanneer je de werking van je hormonen begrijpt  heb je de sleutel om het anders te doen en niet in het stereotype val te trappen van "verval". Je midlife fase is een fantastische fase waarin  je mindset sowieso de dominante factor is van je vitaliteit. 

Dus pionier & geniet van je midlife avontuur met je gewapende kennis. 

Leef jouw leven en laat jouw lef en daadkracht het voorbeeld zijn voor onze (klein)dochters en ook (klein)zonen! 


 

INHOUDSTABEL

Op de pagina hiernaast krijg je een overzicht van de webinars horende bij deze online minicursus en het boek ME? NO-PAUZE. Alsook de extra bonussen. Handig om af te stippen welke inspiratie je al hebt kunnen beluisteren of lezen. Al stappend of comfortabel bij je thuis. heb je vragen of bedenkingen? Je kunt me altijd mailen via sonja.kimpen@synergie.be

Lessen curriculum

 • 1

  WELKOM

  • HOE BEGIN JE ER AAN?

  • INHOUDSTABEL ME?NO-PAUZE

  • E-BOOK ME?N0-PAUZE

 • 2

  ME?NO-PAUZE

  • LES 1: ME?NO-PAUZE PIONIER

  • LES 2: FACTS & MYTH

  • LES 3: Hersenen

  • LES 4: Hormonen

  • LES 5: Gedachten

  • VAN PIEKEREN NAAR PIEKEN

 • 3

  Hoe trainen voor de beste vetverbranding

  • 14 dagen gratis training

  • 1. Hoe komen we aan al dat vet?

  • 2. Hoe geraken we van al dat vet af? - 2.1 Uithoudingstraining

  • 2. Hoe geraken we van al dat vet af? - 2.2 Krachttraining

  • 2. Hoe geraken we van al dat vet af? - 2.3 Dynamiseren

  • 3. Hoe blijft het ver eraf?

 • 4

  Korting bon

  • Download hier je korting bon

 • 5

  Wil je graag in vorm komen! Het jaartraject Synergie je slank voor de béste vorm op elke leeftijd zal je helpen!

  • Welkom in de introductiesessies van Synergie je slank en fit.

  • WELKOM + LEES DE TESTIMONIALS

  • IS DE SYNERGIE SLANK FIT CURSUS IETS VOOR MIJ?

  • SJS&FIT KENNISMAKING MET HET SYNERGIE SCHEMA

  • WAAROM GAAT SNEL VERANDEREN TRAGER DAN LANGZAAM VERANDEREN?

  • JE LICHAAM HOUDT NIET VAN TRENDS EN DIËTEN!

  • GA NU VOOR HET ECHTE WERK

  • JOUW START VITALITEITSSCORE

  • HEB JE NOG EEN VRAAG OF TWIJFEL?

Maak vandaag je eerste wandeling met krachtige inzichten in je oren.

Voor 72 euro euro kan jij de online video training onbeperkt beluisteren. Sonja haar motiverende stem zet je aan tot actie. De beelden van de webinars blijven in je geheugen hangen en de inzichten van het boek ME? NO-PAUZE geven je een helder inzicht wat je voelt tussen 45 en 55 jaar!

TREK MEE AAN DE KAR OM DE GROTE ONWETENDHEID OP TE LOSSEN!Je zal verrast zijn! In je brievenbus zullen 3 boeken vallen. 2X  de bestseller Me? NO-PAUZE en 1 X de bestseller Dé 10 synergieprincipes voor de beste vorm op elke leeftijd.  Neen  2X het boek Me? No-Pauze dat is geen vergissing. Ik wil een lange keten maken om de onwetendheid te doorbreken. 

Vanaf het verschijnen van mijn boek Me? NO-PAUZE heb ik  zoveel mooie reacties gekregen. In de feedback stond ook bijna elke keer bij: "Goh Sonja dit moet echt mijn dochter lezen, of mijn collega of mijn vriendin" of " mijn man moet dit lezen" "mijn dokter moet dit lezen". Daarom zou ik het fantastisch vinden als je het tweede boek als cadeautje aan iemand schenkt! Waarde 22 euro. Je zult merken niet iedereen is even proactief als jij.   Kies iemand waarvan je wéét die gaat er wat aan hebben. 

En geniet ervan dat jij mee aan de kar trekt om de onwetendheid te stoppen. ALVAST DANK JE WEL!

WIJ ZIJN DE PIONIERS!

Eén ding staat vast: als wij als vrouwelijke pioniers onze dochters – en zonen! – kunnen laten zien dat vitaliteit meer met levensstijl te maken heeft dan met hormonale schommelingen, dan dragen we onmiskenbaar bij aan de algemene fysieke, mentale en sociale gezondheid van de volgende generatie. Ik hoop dat wij de eerste generatie zijn voor wie de PRE-MENOPAUZE EN MENOPAUZE geen taboe meer is, of een synoniem van allerlei vervelende klachten en kwaaltjes. Het is een weelde te kunnen terug-blikken naar vroeger en toch reikhalzend de toekomst met een frisse blik te kunnen omarmen. Lees hier wat de cursus anderen reeds bracht.

Onmisbaar voor elke 35 + vrouw!

Maries vda

Dit boek is heel bevattelijk geschreven in gewone mensentaal en de inhoud is top! Er zijn al heel wat boeken over de menopauze geschreven en het zou het zoveelste in de rij kunnen zijn. Maar ik ken en volg het gedachtegoed van Sonja Kimpen al enkele jaren en het woordenspel in de titel leek me veelbelovend. Menopauze niet als een toestand van jezelf “mentaal en fysiek in pauze” zetten omdat je nu net een leeftijd hebt bereikt maar een heel duidelijk “NO PAUZE!” statement. Het is geschreven in een no-nonsense stijl waarbij niet wordt uitgegaan van alle klachten en kwaaltjes die gepaard gaan met de menopauze. Nee het geeft je als vrouw een doorstart naar een nieuwe actieve levensfase waarin je zelf het heft in handen kan nemen om er iets moois van te maken. Ik vind dat dit boek voor vele lezers een extra troef kan zijn in hun persoonlijke No Pauze traject. Het geeft een helder beeld over hoe hormonenschommelingen vanaf je 40 ste invloed hebben op je gedachten, je leven en je lichaam. Heel wat onwetendheden over premenopauze en menopauze worden eenvoudig uitgelegd. Er staan ook heel wat tips die je kan toepassen om de uitdagingen die deze periode met zich meebrengen aan te pakken. Heel praktisch en onmisbaar op de boekenplank van elke vrouw.

opnieuw een aanrader

N. Dranst

Heb al meerdere boeken van Sonja Kimpen gelezen en net zoals de andere is dit boek opnieuw een aanrader. Leest vlot, toffe lay-out en op een zeer realistische manier geschreven.

Kennis absorberen zonder moeite te doen

ND. Goedertier

Het is als het absorberen van kennis zonder dat je er echt "moeite" voor moet doen. Door de schrijfstijl en lay-out gaat het lezen van dit boek vooruit als een trein. Ook voor jongere vrouwen is het een aanrader om te lezen, om zo reeds voorbereid te zijn op wat er nog komen zal.

Heel verhelderend geschreven! Wég met taboe rond menopause

Dit boek heeft me aangezet om áctie te ondernemen en wel nú! Verhelderend, herkenbaar en heel veel - aha!- momenten. Wetenschappelijk onderbouwd en begrijpbaar geschreven. Dank je, Sonja Kimpen om dit taboe mee te doorbreken!

Leest vlot!

Een goed positief boek. Oef eindelijk een boek waar hormonen nemen tijdens de menopauze niet aan de orde is!!

Meno zo gek nog niet als pauze

Fijn zo'n boek dat je gerust stelt dmv kennis en inzicht. Zo kom je de menopauze wel goed door.

WAT HOUDT HET CURSUS PAKKET IN?

ALLE LAATSTE WETENSCHAP OM GEEN KLACHTEN TE HEBBEN OF JE KLACHTEN TE BEPERKEN OF JE KLACHTEN AAN TE PAKKEN!

 • 5 MOTIVERENDE VIDEOTRAININGEN om stap voor stap een gewapende vrouw te zijn.

  Met inspirerende beelden brengt Sonja je met haar motiverende stem stap voor stap de kennis bij om een gewapende vrouw te zijn met inzicht. Wéten wat er met een vrouwenlichaam gebeurt tussen je 40-60 jaar zal je ganse toekomst veranderen. De energie van je hersenen, het gevoel in je hart en de vorm van je lichaam.

 • BESTSELLER: ME? NO-PAUZE digitaal en 2!!! hard copys. Eéntje voor jou en ééntje als cadeau voor iemand anders.

  Dé bestseller Me-NO-PAUZE heeft zijn kracht al bewezen. Sonja brengt je op haar kenmerkende pionierende wijze de wetenschap over van het vrouwenlichaam in de midlife-fase . Het is haar handelsmerk van moeilijke wetenschappelijke inzichten op een toegankelijke zeer vlot leesbare manier over te brengen. Haar taal werkt motiverend om tot actie over te gaan.

 • BONUS: EXTRA ONLINE CURSUS HOE TRAINEN VOOR DE BESTE VETVERBRANDING! En! De bestseller: Dé 10 synergieprincipes voor de beste vorm op élke leeftijd.

  Omdat bewegen een enorme positieve invloed heeft op het brein , op je hormonen en je lichaam. Zal de minicursus: "Hoe trainen voor de beste vetverbranding" je stimuleren beweging structureel in je leven te brengen. Ken je het online bewegingsprogramma cofit plus nog niet dan laten we je daar ook 14 dagen gratis mee kennis maken. Bonus waarde: 37 euro + 25 euro + 22 euro = 84 euro!

WIE IS SONJA KIMPEN

Master Bewegingswetenschappen

Sonja (1959) is master in de bewegingswetenschappen. Mensen een energieke levensstijl bijbrengen was al heel vroeg haar passie. Ze heeft haar passie en gedachtengoed decennia lang inhoudelijk uitgebouwd. Wetenschappelijke inzichten in diverse domeinen volgt ze tot op heden op de voet. Ze was pionier in mindset -en hersentraining. Sonja brengt de wetenschap hapklaar om te gebruiken in jouw leven. Sonja is wetenschappelijk medewerker aan de VUB. Ze heeft een zeer brede expertise die garant staat voor de Synergetische totaalaanpak mét resultaat. Een gezonde levensstijl en gezonde manier van denken, voor iedereen haalbaar maken, dat is haar missie. Ze heeft ondertussen 18 bestsellers geschreven en in Vlaanderen meer dan 1 miljoen boeken verkocht. tot op de dag van vandaag leidt zij en haar man Marc De Jonck Het bedrijf Synergie.

GA VOOR MAXIMALE VITALITEIT VOOR DE REST VAN JE LEVEN!

Besef dat dromen, een beetje risico, een pakje lef en het gebruik van kennis sterker zijn dan het aller strafste hormoon. Hormonen zijn geweldige stoffen die veel lichaamsprocessen regelen, maar gedachten zijn nog fenomenaler stofjes die je hele leven kunnen regelen. Jouw persoonlijke gedachten geven meer jeugdigheid en vitaliteit dan gelijk welke crème of wondermiddel!